ПРОЕКТ “ДІТИ ЗА МИР”, Палац дітей та юнацтва

У Києві відбувся Міжнародний дитячий фестиваль “Діти за мир”, організований Директором Фонду підтримки молодіжного та олімпійського плавання Інною Силантьєвою.
Палестинський фольклор, грузинські, французькі, англійські, індійські і навіть китайські пісні, танці, циркові номери і вправи ушу, – всім цим була наповнена концертна програма Параду світових культур, яку вели на двох мовах Габріелла Масанга і Сергій Комаровський, а також дитяча пара Алла і Данило.
Більшість концертних номерів виконали діти продюсерського центру “Парадіз” і Школи естрадного виконавства “Dream School” – вже відомі артисти, переможці багатьох міжнародних конкурсів.
Значну підтримку в організації Фестивалю надало посольство Палестини в Україні. Відкриваючи урочисту частину, Надзвичайний і Повноважний посол Палестини в Україні Мохаммед Аль-Асаад вручив від президента Палестини Махмуда Аббаса організаторам медалі “За підтримку міжкультурних зв’язків між державами, а також за сприяння зміцненню миру та сталого розвитку за допомогою культури, творчості та мистецтва”.
Крім посла Палестини під час урочистої частини організаторів і гостей вітали посли Малайзії, Болгарії, Іраку, Македонії, були присутні посли Судану, Лівану, Індонезії, ОАЕ, а також заступник голови місії Індії в Україні та аташе з питань культури Грузії. Подарунки дітям передало посольство Саудівської Аравії, лист-привітання від Голови Верховної Ради України зачитав народний депутат України Денис Силантьєв, а від Київської міської ради присутніх вітала Алла Шлапак, яка також приєдналася до організації Фестивалю.
Головною композицією заходу став “Гімн дітей України”, створений спеціально для цього фестивалю.

Київський Палац дітей та юнацтва вперше приймав у себе стільки міжнародних гостей одночасно. У фойє діти вчилися індійським, малайським і корейським танцям; болгарському національному рукоділлю з ниток; китайської каліграфії та іспанської мови; індійського розпису хною і турецькому мистецтву по воді; скаутським вправ, виготовленню оберегових ляльок та ін. Одночасно в фойє проходила виставка малюнків “Діти малюють світ”, і працювала спортивна зона.

“Сьогоднішній фестиваль – це не просто солодощі та розваги для дітей. Ми даємо дітям трохи більше – досвід, знання, нові знайомства, захоплення. Це дуже важливо для дитини, для її самореалізації в майбутньому, і ми будемо працювати заради цього наскільки нам вистачить сил “, – запевнила Інна Силантьєва.

“Гімн дітей України” – автор Юлія Беженарь, композитор Влад Зеленський, музичний партнер “Європа плюс” в особі Юлії Бурковської, студія звукозапису Sinegull Production.